Koronavirüs (2019-nCoV) Hakkında

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından Koronavirüs (2019-nCoV) hakkında yükseköğretim kurumlarına bir dizi öneriler açıklanmıştır.

Bu kapsamda, öğrencilerin, akademik ve idari personelin değişim programı, kongre, toplantı katılımı gibi nedenlerle özellikle yurtdışına yapacakları seyahat planlarını tekrar gözden geçirmeleri, zaruri değilse iptal etmeleri, seyahat zaruri ise; ilgili ülkeye ait herhangi bir seyahat uyarısı veya yasağı bulunup bulunmadığını kontrol etmeleri, (https://www.seyahatsagligi.gov.tr) seyahatleri süresince kişisel hijyen kurallarına dikkat etmeleri, seyahatleri esnasında veya sonrasında herhangi bir enfeksiyon belirtisi gelişmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna başvurmaları, bu esnada yurtdışında bulunuyorlarsa Büyükelçiliklere bilgi vermelerinin büyük önem arz ettiği ifade  edilerek konuun tüm personelimize ve öğrencilerimize duyurularak gereken hassasiyetin gösterilmesi gerekmektedir.

Söz konusu yazıya ulaşmak için TIKLAYINIZ.