image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Orman Fakültesi öğrencilerinin proje başarısı

Bartın orman fakültesi öğrencileri benimsedikleri kalite kültürü ile TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Projeleri Üretmeye Devam Ediyor.

Açıklanan TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Projeleri 2023 Yılı 2. Dönemi sonuclarına göre öğrencilerimizin 17 projesi desteklenmeye değer görüldü.
Öğrencilerimiz kabul edilen TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Projeleri proje ile Üniversitemizde 2., tüm *Orman Fakülteleri arasında 3.*sırada yer aldı. Öğrencilerimiz *son 5 yılda desteklenen 81 TÜBİTAK Öğrenci Projesi,
Üniversitemizde son 5 yılda desteklenen 797 projenin %10’unu oluşturmaktadır. *Fakültemizde öğrenim gören her üç öğrenciden biri proje üretmeyi başardı.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sayın Birsen DURKAYA “Öğrencilerimiz TÜBİTAK 2209-A Öğrenci Projeleri 2023 Yılı 2. Döneminde ürettikleri 17 proje ile bir başarıya daha imza attı. Öğrencilerimizin her geçen gün sürdürülebilir olarak artan TÜBİTAK projeleri bizleri gururlandırıyor. Öğrencilerimiz ürettikleri projelerle kaliteli bilimsel çalışmalar yaparak akademik gelişimlerinde emin adımlarla ilerliyor. Öğrencilerimiz son 5 yılda ürettikleri 81 proje ile hem BARÜ’de hem de tüm Orman Fakülteleri arasında “Proje Üreten” Fakültelerden biri olmuştur. Misyonumuza uygun olarak bilgi üretim süreçlerine projeler yoluyla önemli katkılar sağladığımızı görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu kapsamda emeği geçen tüm danışman hocalarımızı ve öğrencilerimizi içtenlikle tebrik ediyor, bugüne kadar edindiğimiz deneyimlerle çalışmalarımızın artarak devam edeceğine olan inancımı da ifade etmek istiyorum. Fakültemiz kalite ikliminde sürdürülebilirlik ilkesi ile üretmeye devam ediyor. Bu vesileyle, “Kalite ve Başarı” yolunda bizlere olan inancını daima hissettiren ve yanımızda olarak bizlere destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan UZUN’a da şükranlarımı sunuyorum” Dedi.
  • Bartın Orman Fakültesi Öğrencileri 2209 TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde Birinci Oldu.

  • Prof. Dr. Deniz AYDEMİR TÜBİTAK TOVAG Yürütme Kurulu Üyesi Olarak Atandı

  • Bartın Orman Fakültesi ve Sağlık Bilimleri iş birliğinde AFAD - Afet Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.

  • Doç. Dr. Mertol Ertuğrul, COST Programına Çalışma Grubu Üyesi Olarak Atandı.

  • Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ‘Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nda dünya yaşamının sürdürülebilmesi için temel bir gereklilik olarak ağacın ve ormanların öneminin vurgulandığı etkinlik yoğun ilgi gördü.

  • Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri SOSYALFEST' e katıldı.

  • Fakültemiz 2023-2024 Yılı Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

  • BARÜ üniversite-sanayi iş birliğine bir yenisini daha ekledi

  • BARÜ’nün projesiyle kozalaklar katma değeri yüksek ürünlere dönüşecek

  • 2024 yılının ilk Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı