image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Orman Fakültesinin TÜBİTAK tarafından desteklenen projesiyle ölü ve diri örtünün yüzeysel akış ve toprak kaybına etkileri araştırılacak.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Bartın Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ŞENSOY’un yürütücülüğünde hazırlanan proje, TÜBİTAK 1002-A Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu. Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İlyas BOLAT ile Arş. Gör. Kamil ÇAKIROĞLU projede araştırmacı olarak yer almaktadır.

“Yüzeysel Akış ve Toprak Kaybına Ölü ve Diri Örtünün Tekil ve Bütüncül Etkilerinin Belirlenmesi” başlıklı proje kapsamında bilgiler veren ŞENSOY “Proje ile orman altında yağış sonrası oluşan yüzeysel akış ve devamında meydana gelebilecek toprak kaybına karşı; orman örtüsü bileşenlerinin bütünleşik ve bağımsız etkilerinin nasıl olduğu sayısal verilerle araştırılacaktır. Ölü ve diri örtü karakteristiklerinin, orman altında yüzeysel akış ve toprak kaybına olan etkileri Türkiye koşullarında detaylı saha verileri ile ortaya konulmamıştır. Kullanılan materyal, uygulanması öngörülen yöntem ve hedeflenen sonuç birlikte değerlendirildiğinde; planlanan bu çalışma ulusal ölçekte ilk olma niteliğine sahiptir” dedi.

Son yıllarda Bartın Orman Fakültesi’nde TÜBİTAK tarafından desteklenen projelerin gün geçtikçe sevindirici düzeyde arttığını ve bu durumun sürdürülebilir şekilde devam etmesinin önemli olduğuna değinen Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birsen DURKAYA proje yürütücüsü Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin ŞENSOY ile birlikte proje ekibini tebrik etti.
  • Bartın Orman Fakültesi Öğrencileri 2209 TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde Birinci Oldu.

  • Prof. Dr. Deniz AYDEMİR TÜBİTAK TOVAG Yürütme Kurulu Üyesi Olarak Atandı

  • Bartın Orman Fakültesi ve Sağlık Bilimleri iş birliğinde AFAD - Afet Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.

  • Doç. Dr. Mertol Ertuğrul, COST Programına Çalışma Grubu Üyesi Olarak Atandı.

  • Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ‘Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nda dünya yaşamının sürdürülebilmesi için temel bir gereklilik olarak ağacın ve ormanların öneminin vurgulandığı etkinlik yoğun ilgi gördü.

  • Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri SOSYALFEST' e katıldı.

  • Fakültemiz 2023-2024 Yılı Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

  • BARÜ üniversite-sanayi iş birliğine bir yenisini daha ekledi

  • BARÜ’nün projesiyle kozalaklar katma değeri yüksek ürünlere dönüşecek

  • 2024 yılının ilk Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı