Bartın Üniversitesinde Son Üç Yılda Desteklenen TÜBİTAK-1002 Projelerinin Yarısından Fazlası Fakültemizde Yürütülüyor

Bartın Üniversitesinde son üç yılda desteklenen TÜBİTAK-1002 projelerinin %53’ü Bartın Orman Fakültesi tarafından üretildi. Ayrıca TÜBİTAK 1001 projelerinin %12,5’i ve TÜBİTAK-2209 öğrenci projelerinin ise %10,5’i yine Bartın Orman Fakültesi öğrenci ve akademisyenleri tarafından üretildi. Böylelikle, son üç yılda Bartın Orman Fakültesinde yürütülen TÜBİTAK projeleri kapsamında 1.020.825 TL kurum dışı kaynak sağlandı.

Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Birsen DURKAYA; “Üniversitemizle birlikte fakültemizde de kurum dışı fonlarca desteklenen proje sayılarında son yıllarda önemli artışlar olduğuna mutlulukla şahit oluyoruz. Bu kapsamda, Üniversitemizde son üç yılda desteklenen TÜBİTAK-1002 projelerinin yarısından fazlasının fakültemizde yürütülüyor olması bizleri gururlandırmaktadır. Söz konusu projelerin toplam bütçesi ise bir milyon TL’yi aşmıştır. Fakültemizin misyonuna uygun olarak bilgi üretim süreçlerine projeler yoluyla önemli katkılar sağladığını görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Bu kapsamda emeği geçen tüm hocalarımızı ve öğrencilerimizi içtenlikle tebrik ediyor, bugüne kadar edindiğimiz deneyimlerle çalışmalarımızın artarak devam edeceğine olan inancımı da ifade etmek istiyorum. Bu vesileyle, bizlere olan inancını daima hissettiren ve yanımızda olarak bizlere destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan UZUN’a da şükranlarımı sunuyorum.” dedi.