image/svg+xml
image/svg+xml

En İyi Mühendislik Tasarımı Ödülü Verildi.

Fakültemiz Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şahin PALTA sorumluluğunda yürütülen ORM452 Mühendislik Tasarımı dersi kapsamında dördüncü sınıf öğrencilerinin hazırlamış oldukları tasarımlar fakültemiz öğretim üyelerinin de katıldığı etkinlikte sunum yapılarak tanıtıldı. Etkinlik Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sayın Birsen DURKAYA’nın açılış konuşması ile başladı.

Dekan DURKAYA “Etkinliğimize hoş geldiniz. Orman Mühendisliği programının son döneminde ORM452 Mühendislik Tasarımı dersi kapsamında öğrencilerimizin hazırladığı projeleri görmek ve değerlendirmek için bir araya geldik. Bu ders kapsamında; bir proje fikri oluşturan, bununla ilgili kaynaklardan literatür araştırması yapan, özgün fikirlerini tanımlayabilen, uygulayacağı yöntemleri seçebilen ve güncel ormancılık problemlerine çözüm olabilecek tasarımlar yapan öğrencilerimizi tebrik ederim. Öğrencilerimiz bu ders kapsamında; iş paketlerini ve sürelerini planlama, risk analizlerini yapabilme, disiplin içi ve çok disiplinli takımlarda çalışabilme, takım liderliği yapıp direktif alma ve verebilme becerilerini kazanmışlardır. Ayrıca bugün 4 yıllık eğitim hayatlarının sonuna ulaşmış ve kendi kanatlarıyla uçma zamanları gelmiş olan gençlerimizin yolları ve bahtları açık olsun.” dedi.

Doç. Dr. Şahin PALTA “2022-2023 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı boyunca ormancılığımızın sorunlarına çözüm bulabilmek amacıyla tasarım yapan tüm öğrencilerimizi yürekten kutlarım. Bu süreçte öğrencilerimize yol gösteren, sunum esnasında tasarımlarla ilgili kıymetli görüşlerini bizlerle paylaşan tüm hocalarıma ve ormancılık teşkilatı üyelerine teşekkür ederim.” dedi.
  • Bartın Orman Fakültesi Öğrencileri 2209 TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde Birinci Oldu.

  • Prof. Dr. Deniz AYDEMİR TÜBİTAK TOVAG Yürütme Kurulu Üyesi Olarak Atandı

  • Bartın Orman Fakültesi ve Sağlık Bilimleri iş birliğinde AFAD - Afet Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.

  • Doç. Dr. Mertol Ertuğrul, COST Programına Çalışma Grubu Üyesi Olarak Atandı.

  • Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ‘Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nda dünya yaşamının sürdürülebilmesi için temel bir gereklilik olarak ağacın ve ormanların öneminin vurgulandığı etkinlik yoğun ilgi gördü.

  • Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri SOSYALFEST' e katıldı.

  • Fakültemiz 2023-2024 Yılı Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

  • BARÜ üniversite-sanayi iş birliğine bir yenisini daha ekledi

  • BARÜ’nün projesiyle kozalaklar katma değeri yüksek ürünlere dönüşecek

  • 2024 yılının ilk Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı