Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sayın Birsen DURKAYA “Geçmişten Geleceğe Anadolu Coğrafyasında Ormancılık Çalıştayı”na katıldı.

Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Sayın Birsen DURKAYA, Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından 11 – 13 Aralık tarihlerinde Antalya Kemer'de gerçekleştirilen “Geçmişten Geleceğe Anadolu Coğrafyasında Ormancılık Çalıştayı”na katıldı. Çalıştayda; alanında uzman isimler, akademisyenler, STK temsilcileri ve birçok paydaş bir araya gelerek geçmişten günümüze Anadolu coğrafyasında yaşanan ekolojik değişimleri, Anadolu'nun bitki örtüsünü ve çevresi ile etkileşiminin tarihsel süreçteki farklılaşmasını değerlendirdi. Çalıştay süresince düzenlenen paneller ve uzman isimler ile akademisyenlerin bir araya geldiği çalışma gruplarında, Anadolu ormancılığının tarihsel süreci, çevre ile olan ilişkisi, bu süreç içerisinde orman yangınlarının rolü ve insanların orman ile olan ilişkisi değerlendirildi.
Çalıştaya Fakültemizi temsilen Dekanımız Prof. Dr. Sayın Birsen DURKAYA ile Orman Mühendisliği Bölümü Orman Amenajmanı öğretim üyesi Prof. Dr. Ali DURKAYA katılım sağladı. Dekan Sayın DURKAYA Çalıştay programının 1 inci gününde gerçekleştirilen ilk panelde “Anadolu Orman Varlığı ve Planlama Süreci” isimli sunuyu yaptı. Çalıştayın 2 inci gününde Anadolu’da Ormancılık ve Yetişme Ortamı İlişkisi çalışma grubuna katılım sağlandı.
Çalıştay sonucunda ortaya konulan kararlar ve eylem planlarının Anadolu coğrafyasında yürütülen ormancılık faaliyetlerine ışık tutarak yönlendirici bir perspektif sunması beklenmektedir.