image/svg+xml
image/svg+xml

Fakültemiz Ev Sahipliğinde 5. Uluslararası Odun Dışı Orman Ürünleri Sempozyumu Yoğun Katılımlı Olarak Gerçekleştirildi.

Fakültemiz ev sahipliğinde 27-28 Eylül 2023 tarihlerinde 5. Uluslararası Odun Dışı Orman Ürünleri Sempozyumu çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Odun dışı orman ürünleri alanında çok sayıda uzmanın yer aldığı ve 16 oturumdan oluşan sempozyuma 500 kişiden fazla katılım sağlandı. Sempozyumun açılış konuşmaları Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Birsen DURKAYA, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın İlkay ERDOĞAN ORHAN, Orman Genel Müdürü Sayın Bekir KARACABEY ve Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sayın Orhan UZUN tarafından gerçekleştirildi.

 

Sempozyumun açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Sayın Orhan UZUN, gerçekleştirilen etkinliğin önemine değinerek “Varoluştan bu yana ormanlarımız sayamayacağımız birçok ekolojik, ekonomik ve kültürel faydayı bizlere sunmaktadır. Ormanların ana kaynağı odun hammaddesi olsa da bunun dışında kalan her türlü bitkisel ve hayvansal ürün genel bir ifadeyle odun dışı orman ürünleri insanlık için oldukça değerlidir. Bu konu sadece ekonomik değil, yerel ve bölgesel dinamiklerin canlı tutulması, bilgi ve kültürün korunması ile sürdürülebilirlik açısında da oldukça önemlidir. Bu doğrultuda gerçekleştirilen sempozyuma ev sahipliği yapıyor olmaktan mutluluk duyuyor, emeği geçenlerle birlikte destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

Açılış konuşmasında Orman Genel Müdürü Sayın Bekir KARACABEY, “Orman ekosisteminin içerisinde sadece ağaçlar yoktur. Bu sistem içerisinde yaşayan unsurların her biri çok farklı görevler üstlenmiştir ve ekosistemin ayrılmaz parçalardır. Ekosistemin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesinde bu unsurların her birinin hayati bir önemi bulunmaktadır. Orman ekosisteminin önemi dünyada her geçen gün çok daha fazla hissedilmeye başlamıştır. Özellikle yaşanan pandemi süreciyle birlikte bu ihtiyaç çok daha fazla ortaya çıkmıştır. Bu noktada birbirinden değerli araştırmacıları bir araya getiren bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

 

Açılış konuşmasında Fakültemiz ile ilgili bilgiler veren ve Odun Dışı Orman Ürünlerinin önemine değinen Dekan Sayın DURKAYA “Her zaman yanımızda olarak daha iyiye ulaşmak adına bizleri motive eden Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan UZUN’a şükranlarımı sunuyorum. Yakın ilgileri ve destekleri için Orman Genel Müdürümüz Sayın Bekir KARACABEY’e, Gazi Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın İlkay ERDOĞAN ORHAN’a ve tüm paydaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca sempozyumun başarılı bir şekilde gerçekleşmesi için yoğun emek veren Prof. Dr. Sayın Ayben KILIÇ PEKGÖZLÜ ve tüm organizasyon komitesine, ulusal ve uluslararası alanda farklı üniversite ve kurumlardan katılım sağlayan konuşmacılara ve katılımcılara da teşekkür ederim. Sizleri bu değerli etkinlik boyunca ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Hepinize keyifli, verimli ve başarılı bir sempozyum dilerim” dedi.

 

Sempozyum 28 Eylül 2023 saat 16:00 da kapanış toplantısı ile sona erdi. Kapanış toplantısında katılımcılar, sempozyum ile ilgili görüş ve önerilerini paylaşarak, sempozyumu destekleyen ve emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.

  • Bartın Orman Fakültesi Öğrencileri 2209 TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde Birinci Oldu.

  • Prof. Dr. Deniz AYDEMİR TÜBİTAK TOVAG Yürütme Kurulu Üyesi Olarak Atandı

  • Bartın Orman Fakültesi ve Sağlık Bilimleri iş birliğinde AFAD - Afet Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.

  • Doç. Dr. Mertol Ertuğrul, COST Programına Çalışma Grubu Üyesi Olarak Atandı.

  • Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ‘Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nda dünya yaşamının sürdürülebilmesi için temel bir gereklilik olarak ağacın ve ormanların öneminin vurgulandığı etkinlik yoğun ilgi gördü.

  • Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri SOSYALFEST' e katıldı.

  • Fakültemiz 2023-2024 Yılı Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

  • BARÜ üniversite-sanayi iş birliğine bir yenisini daha ekledi

  • BARÜ’nün projesiyle kozalaklar katma değeri yüksek ürünlere dönüşecek

  • 2024 yılının ilk Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı