image/svg+xml
image/svg+xml

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne Teknik Gezi Düzenlendi

Fakültemiz Orman Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencileri,  ormanları ve ormancılık çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla  22-25 Mayıs 2023 tarihleri arasında Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne teknik gezi düzenledi.

Prof. Dr. Ali Durkaya başkanlığında gerçekleştirilen bilimsel teknik gezide, Gökçebey Fidanlık Müdürlüğümüzü ziyaret eden öğrenciler ilk önce Fidanlık Müdürlüğünde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Sayın Faruk Bayraktaroğlu öğrenci gurubuna hitaben “Zonguldak’ın, önemli bir orman varlığına sahip ender bölgelerden biri olduğunu vurgulayarak, mesleğimizi daha da ileriye taşımak için öğrencilerin kendilerini çok yönlü geliştirmelerinin önemine dikkat çekti. Ormancılık kutsal bir meslektir ve severek yapmazsanız başarılı olma ihtimaliniz pek mümkün değildir. Siz yeni meslektaşlarımızla bilgilerimizi paylaşarak elimizdeki bilgiyi çoğaltıyoruz. Gayret, kaderin aşığıdır. Sizin ormancılık meslegindeki gayretiniz ormancılığı Türkiye Yüzyılına taşıyacaktır. Her şeyden önce can güvenliği gelmektedir. Orman varlığımız bütün milletimizin ortak malıdır. Bu milli servetimizi korumak, çoğaltmak ve değerlendirmek bizim görevimizdir" dedi.

Bölge Müdürü Sayın Bayrakratoğlu, teknik geziye katılan öğrencilerle iş güvenliği, kaliteli orman emvali üretimi, standardizasyonun önemi konuları ile ilgili bilgi ve tecrübelerini paylaştı. 6331 sayılı iş sağlığı ve güvenliği kanunu kapsamında iş güvenliği kuralları, kişisel koruyucu donanım kullanımının gerekliliğinin altını çizdi. 

Orman zararlılarıyla mücadele laboratuvarımızı da gezenöğrenciler biyolojik, biyoteknik ve mekanik mücadele yöntem ve uygulamalarını yerinde gözlemledi. Aile fotoğrafının çekilmesinin ardından Prof. Dr. Ali Durkaya başkanlığındaki öğrenciler Devrek ve Gökçebey ormanlarındaki silvikültür çalışmalarını da yerinde gözlemledi.

  • Bartın Orman Fakültesi Öğrencileri 2209 TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde Birinci Oldu.

  • Prof. Dr. Deniz AYDEMİR TÜBİTAK TOVAG Yürütme Kurulu Üyesi Olarak Atandı

  • Bartın Orman Fakültesi ve Sağlık Bilimleri iş birliğinde AFAD - Afet Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.

  • Doç. Dr. Mertol Ertuğrul, COST Programına Çalışma Grubu Üyesi Olarak Atandı.

  • Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ‘Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nda dünya yaşamının sürdürülebilmesi için temel bir gereklilik olarak ağacın ve ormanların öneminin vurgulandığı etkinlik yoğun ilgi gördü.

  • Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri SOSYALFEST' e katıldı.

  • Fakültemiz 2023-2024 Yılı Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

  • BARÜ üniversite-sanayi iş birliğine bir yenisini daha ekledi

  • BARÜ’nün projesiyle kozalaklar katma değeri yüksek ürünlere dönüşecek

  • 2024 yılının ilk Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı