image/svg+xml
image/svg+xml

21 Mart Dünya Ormancılık Gününde fidan dikim töreni düzenlendi.

Bartın Orman Fakültesi tarafından 21 Mart Dünya Ormancılık Gününde fidan dikim töreni düzenlendi. Kutlubey Yerleşkesinde gerçekleştirilen törende asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerde yaşamını yitiren BARÜ mensupları ve yakınları anısına fidanlar toprakla buluşturuldu.

Uluslararası öğrenciler tarafından da yoğun ilginin olduğu etkinlikte dikilen fidanlara depremlerde vefat eden Bartın Orman Fakültesi’nden Doç. Dr. Erol İmren’in eşi Melda İmren, Bartın Orman Fakültesi mezunu İsmail Kuşçu ile Bartın Üniversitesi öğrencileri Ela Halebi, Elmas Aysima Hacıbebekoğlu, Emre Koç, Eray Şimşek, Selma Kısa, Sevra Nur Yolcu ile Bartın Üniversitesi mezunları, Mehmet Çıkar, Merve Küçükaslan, Okan Burak Ak ve Berrin Gündüz Demir’in isimlerinin yazılı olduğu künyeler asıldı. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Bartın Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kaya’nın anısına da fidan dikildi.

Deprem nedeniyle derslerin uzaktan eğitim ile yapılmasından dolayı il dışında bulunan öğrencilerimiz de bulundukları illerde 21 Mart Dünya Ormancılık Gününde deprem şehitleri anısına yapılan fidan dikim törenlerine katıldı. Tunahan Demir Zonguldak’ta, Ceren Çakın Manisa’da, Hüseyin Kadir Yılmaz Adana’da fidan dikim törenlerine katıldı.

Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birsen DURKAYA “Asrın felaketi olarak adlandırılan depremde hayatını kaybeden kıymetli BARÜ mensuplarının ve geçirmiş olduğu ani rahatsızlık nedeni ile yakın zamanda hayatını kaybeden Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kaya’nın adlarını yaşatmak için dikmiş olduğumuz fidanlara kayıplarımızın isimlerinin yazılı olduğu künyeleri astık. Bu vesile ile hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, BARÜ ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum.” dedi.
  • Bartın Orman Fakültesi Programları İçin Akreditasyon Saha Ziyaretleri Tamamlandı.

  • Bartın Orman Fakültesi Öğrencileri 2209 TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde Birinci Oldu.

  • Prof. Dr. Deniz AYDEMİR TÜBİTAK TOVAG Yürütme Kurulu Üyesi Olarak Atandı

  • Bartın Orman Fakültesi ve Sağlık Bilimleri iş birliğinde AFAD - Afet Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.

  • Doç. Dr. Mertol Ertuğrul, COST Programına Çalışma Grubu Üyesi Olarak Atandı.

  • Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ‘Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nda dünya yaşamının sürdürülebilmesi için temel bir gereklilik olarak ağacın ve ormanların öneminin vurgulandığı etkinlik yoğun ilgi gördü.

  • Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri SOSYALFEST' e katıldı.

  • Fakültemiz 2023-2024 Yılı Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

  • BARÜ üniversite-sanayi iş birliğine bir yenisini daha ekledi

  • BARÜ’nün projesiyle kozalaklar katma değeri yüksek ürünlere dönüşecek