image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Orman Fakültesi Programları İçin Akreditasyon Saha Ziyaretleri Tamamlandı.

Bartın Orman Fakültesi Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği programları için Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından ziyaret gerçekleştirildi.

MÜDEK akreditasyonu saha ziyaretleri sürecinde programlar; eğitim öğretim, araştırma geliştirme, fiziki altyapı, laboratuvar olanakları, akademik ve idari insan kaynağı şeklinde farklı ölçütlere göre değerlendirildi.

Bartın Orman Fakültesinin kalite süreçleri ile ilgili standartlara ilişkin kanıt dosyaları Takım Eş Başkanı Dr. İbrahim Haluk Çeribaşı tarafından değerlendirildi. Bartın Orman Fakültesi programlarını değerlendirmek üzere gelen Takım üyeleri ve Takım Eş Başkanı başta Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birsen Durkaya olmak üzere öğrenciler, akademik ve idari insan kaynağı ile bir araya gelerek çeşitli görüşmeler gerçekleştirdi.

Kalite ve akreditasyon süreçleri hakkında değerlendirmede bulunan Dekan Prof. Dr. Sayın Birsen Durkaya “MÜDEK akreditasyonu ile Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği Programlarımızın tanınırlığını ve kalitesini güvence altına almak istiyoruz. Sürekli iyileşme kapsamında gerçekleştirmek istediğimiz MÜDEK akreditasyonuna ilişkin hedeflerimizi 2024-2028 Birim Stratejik Planımızda tüm paydaşlarımızın da görüşlerini alarak hedefledik. MÜDEK akreditasyon sürecinde yoğun emek ve özverileri ile çalışan başta Bölüm Başkanlarımız Prof. Dr. Tuğrul Varol ve Prof. Dr. Bülent Kaygın olmak üzere emeği geçen tüm akademik ve idari insan kaynağımıza teşekkür ederim. Bu süreci heyecanla yakından takip eden ve sürece dahil olan tüm öğrencilerimize teşekkür ederim. MÜDEK akreditasyon sürecinin başından itibaren her konuda bizi destekleyen ve motive eden Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a teşekkür ederim.” dedi.
  • 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu Öğrencileri Fakültemizi Ziyaret Etti.

  • Bartın Orman Fakültesi Programları İçin Akreditasyon Saha Ziyaretleri Tamamlandı.

  • Bartın Orman Fakültesi Öğrencileri 2209 TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde Birinci Oldu.

  • Prof. Dr. Deniz AYDEMİR TÜBİTAK TOVAG Yürütme Kurulu Üyesi Olarak Atandı

  • Bartın Orman Fakültesi ve Sağlık Bilimleri iş birliğinde AFAD - Afet Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.

  • Doç. Dr. Mertol Ertuğrul, COST Programına Çalışma Grubu Üyesi Olarak Atandı.

  • Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ‘Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nda dünya yaşamının sürdürülebilmesi için temel bir gereklilik olarak ağacın ve ormanların öneminin vurgulandığı etkinlik yoğun ilgi gördü.

  • Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri SOSYALFEST' e katıldı.

  • Fakültemiz 2023-2024 Yılı Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

  • BARÜ üniversite-sanayi iş birliğine bir yenisini daha ekledi