YABANCI DİL-I ve YABANCI DİL-II (İNGİLİZCE) DERSİ MUAFİYET SINAVI HAKKINDA

YABANCI DİL-I VE YABANCI DİL-II (İNGİLİZCE) DERSİ MUAFİYET SINAVINA GİRECEK ÖĞRENCİLERİN DİKKATİNE

Orman Fakültesi 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Yabancı Dil I-II Muafiyet Sınavı 24 Eylül Salı günü saat 14.00’te Fakültemiz 1. katında bulunan ORE1 amfisinde yapılacaktır.

• Sınav 50 çoktan seçmeli sorudan oluşmakta ve 60 dakika sürmektedir. Sınavın birinci bölümünde Yabancı Dil I, ikinci bölümünde Yabancı Dil II derslerine ait sorular bulunmaktadır.
  • Bu sınava Yabancı Dil I ve Yabancı Dil II derslerini almak istemeyen öğrenciler girebilirler.
  • Öğrenciler için bu sınava girmek zorunlu değildir.
  • Muafiyet sınavına girmeyen öğrenciler, bu dersleri dönem içerisinde alacak ve sınavlarına gireceklerdir. Bu dersler üniversitemizde uzaktan eğitim yoluyla
  • Sınav, yıl sonunda ulaşılacak seviyeyi esas aldığı için seviyesi genellikle öğrencilerimizin beklediğinden yüksek olmaktadır. Bu nedenle, belirli bir İngilizce birikimi (pre-intermediate: alt orta / CEFR: A1-A2) olmayan öğrencilerimizin bu sınava girmesi tavsiye edilmemektedir. Ancak tercih yine de öğrencilerimizindir.
  • Sınavda bağıl değerlendirme uygulanacaktır. Bu sınavdan alınan puanlar, dönem sonu ortalaması olarak öğrencilerin not hanelerine
  • Sınava gireceğini önceden bildirmeyen öğrencilerimiz sınava alınmayacaklardır. İlgilenen öğrencilerimize önemle duyurulur.

YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU