2022 Güz Dönemi “Mezunlarımız Anlatıyor, Öğrencilerimiz Kariyerlerini Belirliyor” Etkinlikleri

Fakültemiz Mezunlar Komisyonu öğrencilerimizle mezunlarımızı Güz Döneminde de buluşturdu. Moderatörlüğünü Fakültemiz Mezunlarla İletişim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Azize TOPER KAYGIN yaptığı etkinliklerde Fakültemizin Orman Endüstri Mühendisliği ve Orman Mühendisliği Bölümlerinden mezunlar konuşmacı olarak yer aldılar. Mezunlarımız bilgi ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaşarak onlardan gelen soruları yanıtladılar.

Mezunlarımız Anlatıyor, Öğrencilerimiz Kariyerlerini Belirliyor” etkinlikleri kapsamında 2022 Güz Dönemi içinde 5 etkinlik gerçekleştirildi. Zoom üzerinden gerçekleştirilen etkinliklerin ilki 10.12.2022 tarihinde yapıldı. Bartın Orman İşletme Müdürü Sayın Temel NADİR konuğumuz oldu ve “Orman Ve Orman Endüstri Mühendislerinin Kamusal Çalışma Hayatı” hakkında bilgiler verdi. Oldukça ilgi gören programda Sayın NADİR öğrencilerin merak ettikleri hususlardaki sorularını cevapladı. İkinci mezun konuğumuz NİF Orman Ürünleri-Kalite ve Hammadde Müdürü Sayın Fırat ÖZGÜL idi. 15.12.2022 tarihinde gerçekleştirdiğimiz programda “Ahşap Ambalaj Sektöründe Orman Mühendisliği Etkisi” anlatıldı. Orman Mühendislerinin bu sektörde çalışmalarının öneminden ve faydalı rolünden bahsedildi. Üçüncü mezun konuğumuz HAUSEN Ahşap Konstrüksiyon Çözümleri Firma Sahibi Sayın Ömer Rahmi PEKSU ile 17.12.2022 tarihinde yaptığımız programda “Ahşap Yapılar / Tıny House Evler” ile ilgili bilgiler verildi. Bu yapılara olan talebin artışı, sektördeki yeri ve iş olanağı potansiyelinden bahsedildi. Dördüncü etkinliği 23.12.2022 tarihinde gerçekleştirdik. Sahra Çevre Sağlığı Gıda Tarım Orman Ürünleri Mimarlık Proje İnşaat Taahhüt Turizm Ticaret San. Ltd. Şti. Genel Müdürü Sayın Mahmut ADEM konuğumuz oldu. Orman Mühendisliği için farklı bir iş alanı olan “Orman Zararlıları İle Mücadelede Yeni Yöntem Ve Uygulamalar” konusunda detaylı açıklamalar yaptı. Beşinci ve yılın son etkinliğini ise 24.12.2022 tarihinde gerçekleştirdik. Hisar Mobilya Üretim Müdürü Sayın Fatih TEMİZEL konuğumuz idi. Yeni mezunlarımız ve öğrencilerimiz için önemli bir konu olan “İlk İş Görüşmesi” ve yöneticilerin beklentileri hakkında bilgiler vererek başarılı olmaları için önemli tavsiyelerde bulundu.

Etkinliklerimize konuk olarak bilgi ve deneyimlerini paylaşan mezunlarımız başta olmak üzere katılım ve katkı sağlayan tüm mezunlarımıza, öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ederiz.