image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Orman Fakültesinin İlk Danışma Kurulu Toplantısı Yoğun Katılımlı Yapıldı.

Bartın Orman Fakültesinin iç ve dış paydaşlardan oluşan ilk Danışma Kurulu toplantısı yoğun katılımlı olarak gerçekleşti. Toplantıya iç paydaşlardan Bölüm Başkanları, öğretim üyeleri, öğrenci temsilcileri ile kamu ve özel sektörden dış paydaşlarımız katıldı. Toplantı tüm katılımcıların kendini tanıtması ile sıcak bir ortamda başladı. Daha sonra Dekan Prof. Dr. Birsen DURKAYA Fakültemizi, Bölümlerimizi ve faaliyetlerimizi anlatan bir sunum yaptı.
Sunum sonunda Fakültemiz bölümlerinin öğretim kalitesini artırmak, yapılabilecek iş birliği ve ortak projeler adına iç ve dış paydaşlarımızla oldukça önemli fikir alış verişleri yapıldı. Tüm paydaşlarımız yapmış olduğumuz Danışma Kurulu toplantısına katılmaktan dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.
Marmara Ormancılık Araştırma Enstitüsü’nden Dr. Güven KAYA “Bartın Orman Fakültesinin eski bir üyesi olarak sizleri yakından takip ediyorum. Yapılan sunumdan çok etkilendim. Sunumda anlatılan yayınlar, projeler ve etkinliklere bakıldığında Bartın Orman Fakültesinin olgunlaştığını görüyorum. Araştırma Enstitümüz ile Fakülteniz öğretim üyelerinin ortak projelerde yer almasının oldukça faydalı olacağını düşünüyorum. Fakülteniz öğrencilerinin TÜBİTAK 2209 Öğrenci projelerinde yapmış oldukları başarıdan dolayı sizleri tebrik ederim. Öğrencilerinizi staj yapmak için bize yönlendirmeniz durumunda onlara araştırma ve proje yapma konularında destek olmak isteriz. MÜDEK akreditasyonunu öğrencilerin analitik düşünmelerini ve kalitelerini artırması açısından oldukça önemli buluyorum.” dedi.
Orman Genel Müdürlüğü Ağaçlandırma Dairesi Başkanı Mutlu TURAN “Düzenlemiş olduğunuz toplantıya katılmaktan ve aranızda olmaktan memnun olduğumu dile getirmek isterim. Sunumunuz ile Fakültenizin güzel faaliyetler yaptığını gördüm. Uluslararası öğrenci sayısının 25 olması oldukça önemli ve sevindirici bir durumdur. Biz teşkilat olarak her zaman üniversiteler ile işbirliği içerisinde olmaktan memnuniyet duyarız. Bu yıl üniversitelerle ortak projeler yapılması kararını aldık. Konu ile ilgili sizlerle de irtibat kuracağız.” dedi.
 
İzmit Kavakçılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü’nden Selda Karakaya “ Bartın Orman Fakültesi ile uzun yıllardır işbirliği yapmaktayız. Yapmış olduğumuz pek çok projede Bartın Orman Fakültesinden hocalarımız araştırmacı olarak görev almıştır. Öğrencilerinizi staj faaliyetlerinde ve bilimsel teknik gezilerde enstitümüzde ağırlamak isteriz. ” dedi.
Serbest Meslek Mensubu Tuğba ÖZSOY “Serbest Meslek Mensubu olarak çalışmaktan oldukça memnunum. Yeni mezun olan arkadaşlara en önemli tavsiyem ilk önce Orman Mühendisleri Odasına üye olmaları ve bir an önce Serbest Meslek Mensubu Belgesini almalarıdır. Girişimci olan meslektaşlarımın büro açmaları konusunda teşvik edilmesi gerektiğini düşünüyorum.” dedi.
 
Dekan DURKAYA “Birincisini gerçekleştirdiğimiz Danışma Kurulumuzda özellikle yetiştireceğimiz öğrencilerin kalitesi artırmak, onları daha iyi ve daha güzele yönlendirmek  amacıyla vermiş olduğunuz katkılar bizim için çok değerlidir. Bartın Orman Fakültesi Ailesi adına toplantıya katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.” dedi.
  • 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu Öğrencileri Fakültemizi Ziyaret Etti.

  • Bartın Orman Fakültesi Programları İçin Akreditasyon Saha Ziyaretleri Tamamlandı.

  • Bartın Orman Fakültesi Öğrencileri 2209 TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde Birinci Oldu.

  • Prof. Dr. Deniz AYDEMİR TÜBİTAK TOVAG Yürütme Kurulu Üyesi Olarak Atandı

  • Bartın Orman Fakültesi ve Sağlık Bilimleri iş birliğinde AFAD - Afet Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.

  • Doç. Dr. Mertol Ertuğrul, COST Programına Çalışma Grubu Üyesi Olarak Atandı.

  • Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ‘Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nda dünya yaşamının sürdürülebilmesi için temel bir gereklilik olarak ağacın ve ormanların öneminin vurgulandığı etkinlik yoğun ilgi gördü.

  • Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri SOSYALFEST' e katıldı.

  • Fakültemiz 2023-2024 Yılı Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

  • BARÜ üniversite-sanayi iş birliğine bir yenisini daha ekledi