image/svg+xml
image/svg+xml

Bartın Orman Fakültesi TÜBİTAK-1001 Projesi ile Birleşmiş Milletler Dağ Ortaklığı (FAO/Mountain Partnership) mecrasında yerini aldı.

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi nezdinde Prof. Dr. Ayhan ATEŞOĞLU tarafından yürütücülüğü gerçekleştirilen 120O687 nolu ve “Türkiye'nin Dağ Ekosistemi Ekolojik Koşulları, Arazi kullanımı/Arazi Örtüsü Değişimlerinin İzlenmesi ve İklim Değişikliği Uyum Kapasitelerinin Analizine Yönelik Uzaktan Algılama Tabanlı Bir Algoritmanın Geliştirilmesi” isimli TÜBİTAK 1001 projesi kapsamında 11 Aralık “Uluslararası Dağ günü” etkinliği geçekleştirilmiştir.
Bartın Üniversitesi Ormancılık Kulübü desteği ile gerçekleştirilen etkinlik çerçevesinde “Devrek Güneşi” kadın kooperatifinin çalışmaları yerinde incelenmiştir. 11 Aralık Uluslararası Dağ Günü'nün temasına “Kadınlar dağları yerinden oynatıyor / Women move mountains” uygun olarak, ormancılıkta kadının katılımı ve kırsal kalkınma çalışmaları hakkında fikir alış verişinde bulunulmuştur. Gerçekleştirilen etkinliğin hedefi, dağ ormanlarında üreten kadınlar için farkındalık oluşturulması ve dinamik gençlerin bu kadınların bilgi birikimleri ve tecrübelerinden faydalanmaları sağlanmıştır.
Etkinlik Bartın Üniversitesi Ormancılık Kulübü’nün 25 üyesi, kulüp akademik danışmanı Dr. Öğr. Üyesi H. Batuhan Günşen ve Bartın Orman Fakültesi Arş. Gör. F. Şevval Bulut eşliğinde Devrek Güneşi Kadın Kooperatifinin çalışmalarını yerinde incelemek, ormancılıkta kadının katılımı ve kırsal kalkınma çalışmaları üzerine fikir alışverişinde bulunmak üzere 7 Aralık 2022’de Devrek’te (Zonguldak) gerçekleştirilmiştir.
 
Etkinlik Food and Agriculture Organization (FAO), ve the United Nations Environment Programme (UNEP) çerçevesinde kurulan “Mountain Partnership” ortaklığı resmi sayfasında Türkiye’de gerçekleştirilecek etkinlikler kısmında (https://www.fao.org/international-mountain-day/international-mountain-day-in-the-news/events-detail/en/c/1622426/) duyurulmuştur.  Etkinliğin gerçekleştirildiği zaman zarfına ait görsel ve bilgilendirmeler de yine FAO/Mountain Partnership sekretaryası sorumluluğundaki etkinlikler görsellerinde (https://www.flickr.com/photos/mountainpartnership/albums), (https://www.flickr.com/photos/mountainpartnership/albums/72177720304445582) paylaşılmış ve uluslararası görünürlüğü sağlanmıştır.
  • 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu Öğrencileri Fakültemizi Ziyaret Etti.

  • Bartın Orman Fakültesi Programları İçin Akreditasyon Saha Ziyaretleri Tamamlandı.

  • Bartın Orman Fakültesi Öğrencileri 2209 TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde Birinci Oldu.

  • Prof. Dr. Deniz AYDEMİR TÜBİTAK TOVAG Yürütme Kurulu Üyesi Olarak Atandı

  • Bartın Orman Fakültesi ve Sağlık Bilimleri iş birliğinde AFAD - Afet Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.

  • Doç. Dr. Mertol Ertuğrul, COST Programına Çalışma Grubu Üyesi Olarak Atandı.

  • Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ‘Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nda dünya yaşamının sürdürülebilmesi için temel bir gereklilik olarak ağacın ve ormanların öneminin vurgulandığı etkinlik yoğun ilgi gördü.

  • Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri SOSYALFEST' e katıldı.

  • Fakültemiz 2023-2024 Yılı Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

  • BARÜ üniversite-sanayi iş birliğine bir yenisini daha ekledi