Bartın Üniversitesi (BARÜ), TÜBİTAK destekli projesiyle yenilenebilir enerji depolama sistemleri geliştirecek. Fakültemiz Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayben Kılıç PEKGÖZLÜ'nün yürütücülüğünde gerçekleştirilecek proje, "Endüstriyel Atıklardan Yeşil Kimyasallarla Süperkapasitör Üretimi" başlığını taşıyor. Proje kapsamında, bitki bazlı malzemelerden yüksek katma değerli kimyasallar elde edilerek, bu kimyasalların enerji depolama sistemlerinde kullanılması hedefleniyor.

Proje ekibinde, Orman Endüstri Mühendisliği Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Sezgin Koray GÜLSOY ve Doç. Dr. Rıfat KURT ile Fen Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Hamza DÜNYA yer alıyor. Prof. Dr. PEKGÖZLÜ çalışmanın yenilenebilir enerji kaynaklarının daha etkin bir şekilde depolanmasına katkı sağlayacağını vurguladı. İlgili Haber Linki için TIKLAYINIZ
  • BARÜ’nün projesiyle endüstriyel atıklardan enerji depolama cihazları üretilecek.

• Fakültemiz Yönetimi 2024-2025 Akademik Yılı Öncesi İdari İnsan Kaynağımızla Kahvaltı Yaptı.

• Fakültemizin 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Toplantısı Gerçekleşti.

• Fakültemizin 2. Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

• Genel Sekreter Yardımcısı Refik ÜNVER'e Hayırlı Olsun Ziyareti

• Fakültemizde Görev Devir Teslim Töreni

• MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) Belgeleri Takdim Edildi.

• Fakültemiz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tarafından Hazırlanan Tercih Rehberinde Üst Sıralarda Yer Aldı.

• Fakültemiz 3. Orman Oyunları Olimpiyatında Birinci!

• Bartın Orman Fakültesi Programları MÜDEK’e akredite olmayı başardı.