image/svg+xml
image/svg+xml

BARÜ üniversite-sanayi iş birliğine bir yenisini daha ekledi

Bartın Üniversitesi (BARÜ), Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) ile birlikte orman ürünleri sektöründe Türkiye’nin önde gelen markalarından olan Yıldız Entegre ile iş birliği protokolü imzalandı.

BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Yıldız Entegre Pazarlama ve Ürün Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Melike Alkan tarafından imzalanan protokolle orman endüstrisinde kullanılmak üzere daha çevreci ürün tasarımlarının geliştirilmesi hedefleniyor.

Üniversite-sanayi iş birliğinin önemli bir örneği olan protokol kapsamında BARÜ Bartın Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü ve BAİBÜ Mudurnu Süreyya Astarcı Meslek Yüksekokulu Ormancılık Bölümü öğretim elemanları, levha yapımında kullanılan tutkalın daha etkin ve verimli üretilmesi üzerinde çalışacak. İki yıl sürecek çalışmalarda termoset reçinesinin köpüklendirilmesi, formaldehit emisyonunun ve tutkal kullanım miktarının azaltılması çalışmaları yapılacak.

Üniversite-sanayi iş birliğini bir üst seviyeye taşıyacak protokolün önemine değinen Rektör Uzun, “Üniversite olarak sahip olduğumuz teorik bilgi birikimini, sektörün pratik bilgi birikimi ile birleştirme konusunda önemli adımlar atıyoruz. Araştırma-geliştirme konusundaki çalışmalarımızı, üniversite-sanayi iş birliği ile daha ileriye taşıyoruz. İmzalanan bu protokol ile birlikte yürütülecek çalışmaların, akademik ve bilimsel anlamda genişletilmesinin iş birliği içinde olduğumuz kurumlara da değerli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu düşüncelerle iş birliği içerisinde hareket etme noktasındaki yaklaşımları için kıymetli Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Mustafa Alişarlı’ya, Yıldız Entegre Pazarlama ve Ürün Geliştirme Genel Müdür Yardımcısı Sayın Melike Alkan’a, Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Hasan Yıldız’a, Fabrika Müdürü Sayın Ahmet Akpınar’a, aynı zamanda mezunumuz olan Kalite ve Ar-Ge Müdürü Sayın Kenan Çağrı Nevruz'a teşekkür ediyor, protokolün hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Protokol imza töreninde Yıldız Entegre Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yıldız, Fabrika Müdürü Ahmet Akpınar, Kalite ve Ar-Ge Müdürü Kenan Çağrı Nevruz, BARÜ Orman Fakültesi, Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Abdullah İstek ve Prof. Dr. Deniz Aydemir ile BAİBÜ’den Dr. Öğr. Üyesi Orhan Kelleci de yer aldı.
  • Bartın Orman Fakültesi Öğrencileri 2209 TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde Birinci Oldu.

  • Prof. Dr. Deniz AYDEMİR TÜBİTAK TOVAG Yürütme Kurulu Üyesi Olarak Atandı

  • Bartın Orman Fakültesi ve Sağlık Bilimleri iş birliğinde AFAD - Afet Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.

  • Doç. Dr. Mertol Ertuğrul, COST Programına Çalışma Grubu Üyesi Olarak Atandı.

  • Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ‘Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nda dünya yaşamının sürdürülebilmesi için temel bir gereklilik olarak ağacın ve ormanların öneminin vurgulandığı etkinlik yoğun ilgi gördü.

  • Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri SOSYALFEST' e katıldı.

  • Fakültemiz 2023-2024 Yılı Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

  • BARÜ üniversite-sanayi iş birliğine bir yenisini daha ekledi

  • BARÜ’nün projesiyle kozalaklar katma değeri yüksek ürünlere dönüşecek

  • 2024 yılının ilk Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı