image/svg+xml
image/svg+xml

Fakültemiz Öğrencileri Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne Bilimsel Teknik Gezi Düzenledi

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği son sınıf öğrencileri, Zonguldak ormanları ve ormancılık çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Bölge Müdürlüğümüze ekskürsüyon gezisi düzenledi.

Teknik Gezinin birinci gününde Bartın Orman İşletme Müdürlüğü içerisinde faaliyette bulunuldu. Orman İşletme Müdürü Temel NADİR, Müdür Yardımcısı, İşletme Şefi ve diğer personel tarafından program yürütüldü. Bartın Merkez İşletmesinde Sahilçamı meşcerelerinde bakım çalışmaları uygulamalı olarak gerçekleştirildi. Ağaç seçim, damgalama, kesim ve mesaha işlemleri yerinde uygulamalı olarak yapıldı. Devamında defne üretim çalışmaları incelendi ve İşletme müdür yardımcısı tarafından sunumlar yapıldı. Programın öğleden sonraki kısmında önce Abdipaşa Öztem Defne işleme fabrikasında defne kurutma, işleme, paketleme konularında fabrika sahibi Uğur KOYUTÜRK tarafından bizzat bilgilendirme yapıldı ve teknik kadro anlatımlarda bulundu. Daha sonra Muratbey köyünde kurulu ilimizin en modern kereste fabrikası olan Dönmez Kereste fabrikası ziyaret edildi. Fabrika sahiplerinden Ayhan DÖNMEZ tarafından fabrika ve eklentileri bizzat gezdirilerek üretim faaliyetleri detaylı olarak tanıtıldı.

 Teknik Gezinin ikinci gününde ise; Gökçebey Orman Fidanlığı, Gökçebey Biyolojik Mücadele Laboratuvarı ve Devrek Orman İşletme Müdürlüğü içerisinde faaliyetler gerçekleştirildi. Zonguldak Orman Bölge Müdürü Sn. Faruk Bayraktaroğlu faaliyetin öğleden önceki kısmına katılarak bizzat bilgilendirmelerde bulundu. Fidanlık faaliyetleri yerinde uygulamalı olarak görüldü. Fidanlık Müdürü, Müdür Yardımcısı, Şefler ve çalışanlar tarafından oldukça detaylı sunumlar yapıldı. Devamında biyolojik mücadele laboratuvarı içinde yapılan çalışmalar görüldü ve çalışma aşamaları ve ulaşılan sonuçlar anlatıldı. Öğleden sonra kayın bakım ve gençleştirme çalışmaları görüldü ve sahada uygulamalı çalışmalar yapıldı. Yapraklı tür bakımları, ağaç seçimi, damgalama, kesim ve evrak hazırlama işlemleri uygulamalı olarak çalışıldı. Kayın gençleştirme çalışmaları aşamalı şekilde gezildi ve saha içerisinde bütün aşamalar bizzat Orman İşletme Müdürü Bekir DEĞİRMENCİ ve ekibi tarafından detaylı olarak gösterilip anlatıldı.

  • Bartın Orman Fakültesi Öğrencileri 2209 TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde Birinci Oldu.

  • Prof. Dr. Deniz AYDEMİR TÜBİTAK TOVAG Yürütme Kurulu Üyesi Olarak Atandı

  • Bartın Orman Fakültesi ve Sağlık Bilimleri iş birliğinde AFAD - Afet Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.

  • Doç. Dr. Mertol Ertuğrul, COST Programına Çalışma Grubu Üyesi Olarak Atandı.

  • Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ‘Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nda dünya yaşamının sürdürülebilmesi için temel bir gereklilik olarak ağacın ve ormanların öneminin vurgulandığı etkinlik yoğun ilgi gördü.

  • Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri SOSYALFEST' e katıldı.

  • Fakültemiz 2023-2024 Yılı Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

  • BARÜ üniversite-sanayi iş birliğine bir yenisini daha ekledi

  • BARÜ’nün projesiyle kozalaklar katma değeri yüksek ürünlere dönüşecek

  • 2024 yılının ilk Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı