Fakültemiz Orman Mühendisliği Bölümü Dendrometri ve Orman Amenajmanı Esasları dersleri kapsamında arazi uygulamaları gerçekleştirildi.

28.12.2023 tarihinde Orman Mühendisliği Bölümü 2. ve 4. Sınıf öğrencileri Dendrometri ve Orman Amenajmanı Esasları dersi kapsamında Prof. Dr. Birsen DURKAYA ve Doç. Dr. Sinan KAPTAN sorumluluğunda arazi uygulaması gerçekleştirdi. Uygulama çalışmasına Bartın Orman İşletme Müdürlüğü Bartın Merkez Orman İşletme Şefi Şükrü UZUN, Dereköy Orman İşletme Şefi Recep SÖYLER, Akçamesçit Orman Depo Şefi Yakup ARIKAN ve Orman Mühendisi Ferda AÇIKGÖZ de katıldı. Dikili ağaç damgası, damgalama, iş güvenliğine uygun şekilde ağaç kesimi ve mesaha işlerine konu olan kalite standartlarına uygun şekilde ağaç boylaması hakkında bilgiler uygulamalı olarak öğrencilere yerinde anlatıldı. Elde edilen ürünlerin depoda istiflenmesinden başlayarak satışına kadar gerçekleştirilen iş ve işlemler hakkında genel bilgiler verildi.
Depodaki eğitimin ardından orman alanına gidilerek orman amenajman planlama çalışmalarına konu olan envanter çalışmaları kapsamında örnek alan alımı, her bir örnek alan içerisinde yapılan iş ve işlemler, envantere konu olan dikili ağacın yaş, çap ve boy ölçümünün nasıl yapılması gerektiği anlatıldı. Ayrıca, farklı gruplara ayrılan öğrenciler tarafından uygulamalı olarak örnek alan envanter karnesi dolduruldu.