Fakültemiz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tarafından Hazırlanan Tercih Rehberinde Üst Sıralarda Yer Aldı.

TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği Programı (2209 A-2209 B) ve YÖK verilerine göre Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tarafından Hazırlanan Tercih Rehberinde Fakültemizin Başarı Sırası Dikkat Çekti. Buna göre;

• Ormancılık (Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği) Alanında; Fakültemiz 3. Sırada
  • Bölüm Bazlı Değerlendirmede ise; Orman Mühendisliği 1. Orman Endüstri Mühendisliği ise 3. sırada yer alarak önemli başarı elde etti.

Üniversitelerin Alan Bazlı Yetkinlik Analizi 2023 yılı çalışması yeni dönem verileri ile hazırlanan ve üniversitenin kendi bünyesinde araştırma faaliyeti yürüttüğü tüm araştırma alanlarından hangilerinde görece daha yetkin olduğunun analiz edilebilmesine imkân tanıyan hacim kalite verilerine göre de hacimsel olarak Fakültemiz  en üst sırada yer almıştır.

Fakültemiz elde ettiği bu başarılar ile kaliteyi sürdürülebilir şekilde artırma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Birsen DURKAYA “Özellikle 2209 TÜBİTAK Üniversite Öğrencileri Araştırma Projelerindeki başarımız oldukça  önemlidir. Hedefimiz her öğrencimizin mezun olmadan önce en az bir adet proje üretmesini sağlamaktır. Böylece hem öğrencilerimizin yetkinliklerini artıyoruz hem de TÜBİTAK öğrenci projelerinde son yıllarda sürekli üst sıralarda yer alarak adından söz ettiren BARÜ’nün bu başarısının sürdürülebilirliğine de katkı sunuyoruz. Kalite yolculuğunda daha iyiye ulaşmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda her zaman bize destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca, süreçlerimize katkı sağlayan başta öğrencilerimiz olmak üzere, akademik ve idari insan kaynağımız ile birlikte tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim.” Dedi.

• Fakültemizde, TÜBİTAK 2209-A–B- Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında eğitim düzenlendi.

• Fakülte Kurulu Toplantısı Yapıldı.

• Bartın Orman Fakültesi Oryantasyon Eğitimi Gerçekleştirildi.

• Fakültemizden Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Sayın Ayla ÇETİN DİNDAR’a Hayırlı Olsun Ziyareti

• BARÜ’nün projesiyle endüstriyel atıklardan enerji depolama cihazları üretilecek.

• Fakültemiz Yönetimi 2024-2025 Akademik Yılı Öncesi İdari İnsan Kaynağımızla Kahvaltı Yaptı.

• Fakültemizin 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Toplantısı Gerçekleşti.

• Fakültemizin 2. Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.