image/svg+xml
image/svg+xml

Fakültemizde Kariyer Günleri Etkinliği düzenlendi

“10. İstihdam ve Kariyer Günleri” etkinliğinde Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Sayın Hasan TÜRKYILMAZ ile ilk mezunlarımızdan OGM Orman Zararlılarıyla Mücadele Daire Başkanı Sayın Sabri KIZILKAYA ve Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Orman Zararlarıyla Mücadele Şube Müdürü Sayın Bekir DEĞİRMENCİ konuşmacı olarak yer aldılar.

Öğrenci ve mezunlarımıza yönelik düzenlediğimiz etkinlik 22 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 14.00’te Bartın Üniversitesi Ağdacı Kampüsü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Panelin Moderatörlüğünü fakültemiz Mezunlarla İletişim Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Azize TOPER KAYGIN yaptı.
Açış konuşmasını yapan Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sayın Birsen DURKAYA “Üniversitemiz henüz 16 yıllık genç bir üniversite olmasına rağmen 10 yıldır Kariyer Günleri etkinliklerini sürdürüyor olmamız öğrencilerimize, gençlerimize ve onların kariyer gelişimine verdiğimiz önemi ortaya koyuyor. Öğrencilerimizin bu etkinliklerden en verimli şekilde faydalanmalarını diliyorum. Etkinliğe konuşmacı olarak katılan değerli misafirlerimize teşekkür ediyorum.” dedi.
“Cumhuriyet Dönemi Türk Ormancılığı, Orman Fakültesi Mezunları İstihdamı ve Kariyer Fırsatları” kapsamında konuşmalar yapan panelistler, kendilerinin mesleki kariyer yolculuklarını da paylaştılar. Öğrencilerimize ve yeni mezunlarımıza çalışma hayatı, kişisel gelişim, istihdam olanakları ve kariyer fırsatlarına dair bilgiler verdiler. Ülkemizin 2023, 2053 ve 2071 hedeflerini de dikkate alarak öğrencilerimizin kendilerini çok yönlü geliştirmeleri, mutlaka yabancı dil bilmeleri, ormanların önemi ve sürdürülebilirliği konusunda bilgili ve bilinçli olmalarına yönelik önerilerde bulundular.
Ayrıca Orman Mühendisleri Odası Genel Başkanı Sayın Hasan TÜRKYILMAZ, Odayı tanıtarak odanın faaliyetlerini, yapılan projeleri açıkladı. Odanın üç farklı meslek grubunun yani Orman Mühendisleri, Orman Endüstri Mühendisleri ve Ağaçişleri Endüstri Mühendislerinin yasal temsilcisi olduğunu belirtti. Odanın öğrencilere ve mezunlara sağladığı imkânlar ve çeşitli alanlarda (Orman Yangınları ile Mücadele; Ağaçlandırma, Erozyon, Sel ve Çığ Kontrolü; Milli Parklar, Mesire Yerleri, Av ve Yaban Hayatı; Ormanların Hava Kirliliği ve İklim Değişikliği Etkilerine Karşı İzlenmesi; Ulusal Orman Envanteri; Ormanların Planlanması; Orman Ürünleri Üretim ve Pazarlama; Orman Yolları İnşaatı; Orman Kadastrosu; Orman Zararlıları ile Mücadele) verilen uzmanlık eğitimlerinden bahsetti.
Program sonunda öğrencilerin konuşmacılara sordukları sorular cevaplandırıldı. Ayrıca bu yıl mezun olan Fakülte 1., 2. ve 3. ile fakültemiz bölümlerinden mezun olan 1., 2. ve 3. olanlara Orman Mühendisleri Odasının hediyeleri takdim edildi. Etkinlik aile fotoğrafının çektirilmesiyle son buldu.
Programa fakültemizin Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri, öğrenciler ile ormancılık camiasından Zonguldak Orman Bölge Müdürü Sayın Faruk BAYRAKTAROĞLU, Or-Köy Şube Müdürü iken ataması Genel Müdürlüğün Hukuk Müşavirliği emrine Şube Müdürü olarak gerçekleşen Sayın Umman Dede, Bartın Orman İşletme Müdür Yardımcısı Sayın Okan ÜDER, Tarım Orman Çalışanları Birliği Toç Bir-Sen Bartın İl Temsilcisi Sayın Recai GÖRÜCÜ, Serbest Ormancılık Bürosu EGA Ormancılık sahibi Sayın Akın CEVİK, fakültemiz mezunlarından Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Basın ve İletişim Şube Müdürü Sayın Ozan ACUN, Orman Mühendisleri Odası Bartın İl Temsilcisi Sayın Şükrü UZUN, Emekli Orman Mühendisi Sayın Mustafa Dağdeviren katıldı.
  • Fakültemizin 2. Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • Genel Sekreter Yardımcısı Refik ÜNVER'e Hayırlı Olsun Ziyareti

  • Fakültemizde Görev Devir Teslim Töreni

  • MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) Belgeleri Takdim Edildi.

  • Fakültemiz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tarafından Hazırlanan Tercih Rehberinde Üst Sıralarda Yer Aldı.

  • Fakültemiz 3. Orman Oyunları Olimpiyatında Birinci!

  • Bartın Orman Fakültesi Programları MÜDEK’e akredite olmayı başardı.

  • Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

  • Orman Fakültesi, Bartın Budakdüzü İlkokulundan minik ziyaretçilerini ağırladı.

  • Ukrayna Ulusal Ormancılık Üniversitesi Orman Makineleri Departmanı Akademisyenlerinden Fakültemize Ziyaret