image/svg+xml
image/svg+xml

Fakültemizin 2. Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

Fakültemizin 2. Danışma Kurulu Toplantısı, 07 Ağustos 2024 tarihinde çevrim içi olarak kurum içi ve kurum dışı paydaşlarımızın katılımıyla başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Toplantının açılışında, Fakültemizin Dekanı Sayın Prof. Dr. Birsen DURKAYA Fakültemizde sunulan eğitimin kalitesini tescillediklerini ve MÜDEK tarafından verilen akreditasyon belgelerini aldıklarını vurguladı. Dekan Prof. Dr. DURKAYA, kaliteyi önceleyen ve öğrenci merkezli eğitim anlayışına sahip olduklarını belirterek, bu sürecin yalnızca fakültemizle değil, aynı zamanda dış paydaşlarımız ve öğrencilerimizle başarıyla yürütüldüğünü ifade etti.

Dekan DURKAYA, Bartın Orman Fakültesi programlarının Türkiye’de MÜDEK tarafından akredite edilen üçüncü Orman Fakültesi programları olduğunu belirtti. Ayrıca her iki lisans programımızın MÜDEK tarafından verilen EUR-ACE Etiketi Sertifikasını da almaya hak kazandığını, bu sayede mezunlarımızın diplomalarının Avrupa'da da geçerliliği olduğunu vurguladı.Ayrıca, MÜDEK kapsamında eğitim-öğretim süreçlerinde yapılan güncellemelerle Orman Mühendisliği ve Orman Endüstri Mühendisliği Programlarının eğitim planlarında Temel Bilimler ve Yabancı Dil derslerinin artırıldığını, ilave olarak Meslek Etiği dersinin getirildiğini belirtti.

Dekan DURKAYA, Fakültemiz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tarafından Hazırlanan Tercih Rehberinde öğrenci projeleri sıralamasında, Orman Mühendisliği programımızın Türkiye genelinde birinci ve Orman Endüstrisi Mühendisliği programımızın üçüncü olduğunu belirterek; öğrenci merkezli, proje tabanlı eğitime yönelik bir üniversite olduğumuzu bu durumun akreditasyon sürecine büyük katkısı olduğunu da ifade etti.

Kastamonu Entegre Şirketinde yönetici olarak görev yapan Sayın Aziz BİÇER fakültemizin öğrencilerinin stajlarını kendi şirketlerinde gerçekleştirdiklerini ve başarılı bir şekilde kadroya alındıklarını ifade etti.

Dış paydaşlarla yapılan ortak çalışmalarında öneminden bahseden Prof. Dr. DURKAYA tüm katılımcılara teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.

  • Fakültemizin 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Toplantısı Gerçekleşti.

  • Fakültemizin 2. Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • Genel Sekreter Yardımcısı Refik ÜNVER'e Hayırlı Olsun Ziyareti

  • Fakültemizde Görev Devir Teslim Töreni

  • MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) Belgeleri Takdim Edildi.

  • Fakültemiz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tarafından Hazırlanan Tercih Rehberinde Üst Sıralarda Yer Aldı.

  • Fakültemiz 3. Orman Oyunları Olimpiyatında Birinci!

  • Bartın Orman Fakültesi Programları MÜDEK’e akredite olmayı başardı.

  • Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

  • Orman Fakültesi, Bartın Budakdüzü İlkokulundan minik ziyaretçilerini ağırladı.