image/svg+xml
image/svg+xml

Fakültemizin projesi ile akarsu kıyı zonlarının mikoriza üzerine etkileri ülkemizde ilk defa araştırılacaktır.

Bartın Orman Fakültesinin Düzce’de yer alan Melen Çayı Havzası’nda gerçekleştireceği projeyle Türkiye’de ilk defa akarsu kıyı bölgesi mera ekosisteminin Arbusküler Mikorizal Funguslara etkileri araştırılacaktır.

Fakültemiz Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şahin Palta’nın yürütücüsü olduğu proje TÜBİTAK 1002-Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu. Düzce’de gerçekleştirecek “Büyük Melen Çayı’nın Farklı Kıyı Zonlarının Bazı Vejetasyon ve Toprak Özelliklerinin Değişimine Etkilerinin Araştırılması” başlıklı projeyle kıyı bölgesi mera ekosisteminin sürdürülebilirliğe olan etkileri araştırılacak.

Türkiye’de ilk olacak araştırmaya BARÜ Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden Doç. Dr. Melih Öztürk ile Fakültemiz Orman Mühendisliği Bölümünden Arş. Gör. Eren Baş da katkı sunacak.

Proje hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Şahin Palta, “Desteklenen proje ile kıyı zonlarının Arbusküler Mikorizal Fungusların çeşitliliğine etkileri ülkemizde ilk defa araştırılacaktır. Çalışma Batı Karadeniz Bölgesi’nde toprak ve su kaynakları bakımından önemli bir yere sahip olan Düzce ilinde gerçekleştirilecektir. Araştırmalar önemli bir su kaynağı olan Büyük Melen Çayı ile doğru yönetilmesi gereken çayır ve mera alanlarının bir arada bulunduğu yerlerde yapılacaktır. Araştırma, hem alanın sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi hem de ülkemizde bu konuda yapılacak ilk çalışma olması nedeniyle önemlidir” dedi.

Bartın Orman Fakültesinde yapılan TÜBİTAK projelerinin gün geçtikçe sevindirici düzeyde arttığını ve bu durumun sürdürülebilir şekilde devam etmesinin önemli olduğuna değinen Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birsen DURKAYA proje yürütücüsü Doç. Dr. Şahin Palta ile birlikte proje ekibini tebrik etti.
  • "2025’in İlk Fakülte Kurulu Toplantısı Yapıldı.

  • Fakültemizden Büyük Başarı: TYÇ Logo Onayı Alındı!

  • Bartın Orman Fakültesi’nin TÜBİTAK tarafından desteklenen projesiyle sürdürülebilir ve ekolojik dengeyi koruyan levhaların üretilmesine yönelik yenilikçi çözümler sunulacak.

  • Fakültemizde Gerçekleştirilen “Akıllı ve Sürdürülebilir Ormancılık: Mühendislik Perspektifinde Geleceğe Bakış" Çalıştay Teşekkür Toplantısı Düzenlendi.

  • Fakültemizde Akıllı ve Sürdürülebilir Ormancılık Çalıştayı Düzenledi.

  • Fakültemizde TÜBİTAK 2209-A Kutlama Etkinliği Gerçekleştirildi.

  • 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Gününde “Geleceğe Nefes, İnsanlığa Nefes” Sloganı ile Fidanlar Toprakla Buluştu

  • Bartın Üniversitesinin (BARÜ) TÜBİTAK tarafından desteklenen projesiyle fındığın hasat edilmesinden sonra ortaya çıkan zuruf maddesinin çevreye duyarlı bir şekilde geri kazanımı sağlanacak.

  • Fakültemizde, TÜBİTAK 2209-A–B- Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” kapsamında eğitim düzenlendi.

  • Fakülte Kurulu Toplantısı Yapıldı.