image/svg+xml
image/svg+xml

Fakültemizin projesi ile akarsu kıyı zonlarının mikoriza üzerine etkileri ülkemizde ilk defa araştırılacaktır.

Bartın Orman Fakültesinin Düzce’de yer alan Melen Çayı Havzası’nda gerçekleştireceği projeyle Türkiye’de ilk defa akarsu kıyı bölgesi mera ekosisteminin Arbusküler Mikorizal Funguslara etkileri araştırılacaktır.

Fakültemiz Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Şahin Palta’nın yürütücüsü olduğu proje TÜBİTAK 1002-Hızlı Destek Programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu. Düzce’de gerçekleştirecek “Büyük Melen Çayı’nın Farklı Kıyı Zonlarının Bazı Vejetasyon ve Toprak Özelliklerinin Değişimine Etkilerinin Araştırılması” başlıklı projeyle kıyı bölgesi mera ekosisteminin sürdürülebilirliğe olan etkileri araştırılacak.

Türkiye’de ilk olacak araştırmaya BARÜ Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümünden Doç. Dr. Melih Öztürk ile Fakültemiz Orman Mühendisliği Bölümünden Arş. Gör. Eren Baş da katkı sunacak.

Proje hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Şahin Palta, “Desteklenen proje ile kıyı zonlarının Arbusküler Mikorizal Fungusların çeşitliliğine etkileri ülkemizde ilk defa araştırılacaktır. Çalışma Batı Karadeniz Bölgesi’nde toprak ve su kaynakları bakımından önemli bir yere sahip olan Düzce ilinde gerçekleştirilecektir. Araştırmalar önemli bir su kaynağı olan Büyük Melen Çayı ile doğru yönetilmesi gereken çayır ve mera alanlarının bir arada bulunduğu yerlerde yapılacaktır. Araştırma, hem alanın sürdürülebilir bir şekilde yönetilmesi hem de ülkemizde bu konuda yapılacak ilk çalışma olması nedeniyle önemlidir” dedi.

Bartın Orman Fakültesinde yapılan TÜBİTAK projelerinin gün geçtikçe sevindirici düzeyde arttığını ve bu durumun sürdürülebilir şekilde devam etmesinin önemli olduğuna değinen Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birsen DURKAYA proje yürütücüsü Doç. Dr. Şahin Palta ile birlikte proje ekibini tebrik etti.
  • 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu Öğrencileri Fakültemizi Ziyaret Etti.

  • Bartın Orman Fakültesi Programları İçin Akreditasyon Saha Ziyaretleri Tamamlandı.

  • Bartın Orman Fakültesi Öğrencileri 2209 TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde Birinci Oldu.

  • Prof. Dr. Deniz AYDEMİR TÜBİTAK TOVAG Yürütme Kurulu Üyesi Olarak Atandı

  • Bartın Orman Fakültesi ve Sağlık Bilimleri iş birliğinde AFAD - Afet Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.

  • Doç. Dr. Mertol Ertuğrul, COST Programına Çalışma Grubu Üyesi Olarak Atandı.

  • Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ‘Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nda dünya yaşamının sürdürülebilmesi için temel bir gereklilik olarak ağacın ve ormanların öneminin vurgulandığı etkinlik yoğun ilgi gördü.

  • Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri SOSYALFEST' e katıldı.

  • Fakültemiz 2023-2024 Yılı Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

  • BARÜ üniversite-sanayi iş birliğine bir yenisini daha ekledi