image/svg+xml
image/svg+xml

Orman Fakültesi ilk sırada yer aldı

Üniversitemizin birçok alanda üst sıralarda yer aldığı Üniversite Araştırmaları Laboratuvarının (ÜNİAR) 2020 yılı genel araştırma listesinde Bartın Orman Fakültesi birinci oldu.

Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından her yıl düzenli olarak yapılan devlet üniversite sıralaması 2020 yılı sonuçlarına göre Üniversitemiz birçok alanda yükseliş gösterdi. Proje, araştırma, yayın, tasarım, sergi, patent, atıf, tebliğ ve ödül olmak üzere 9 faaliyet türü üzerinden 123 üniversite dikkate alınarak yapılan değerlendirmede, Üniversitemiz genel sıralamada ilk 50’ye girmeyi başarırken, 2006 yılından sonra kurulan devlet üniversiteleri sıralamasında ise 70 üniversite arasından 18’inci sırada yer aldı.

Bartın Orman Fakültesi birinci oldu

Akademik teşvik performansı dikkate alınarak yapılan sıralamada Üniversitemiz Bartın Orman Fakültesi alanındaki tüm fakülteler arasında birinci olmayı başardı.

Geçtiğimiz yıl Mühendislik Fakülteleri sıralamasında 60’ıncı sırada yer alan Üniversitemizde, yapılan yapısal değişikliğin ardından bu yıl sıralamaya Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi olarak girdi ve 5’inci sırada yer buldu.

Öte yandan devlet üniversiteleri fakülteler genel sıralamasında geçtiğimiz yıl 15’inci sırada yer alan Fen Fakültesi 3 basamak yükselerek 12’inci sıraya; yine 2019 yılında 22’inci sırada yer alan Edebiyat Fakültesi ise 5 basamak birden yükselerek 17’nci sıraya yükseldi.

“Hedefimiz tüm alanlarda sürdürülebilir bir gelişim”

ÜNİAR tarafından yapılan sıralamayı değerlendiren Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, üniversite olarak niteliksel büyümeye önem verdiklerini ve bu minvalde tüm paydaşlarla büyük gayret gösterdiklerini söyledi.

Rektör Uzun, “Ülkemizin genç üniversitelerinden biri olarak öğrencilerimizi geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için gayret sarf ederken, bilimsel anlamda büyümeyi de önceliyoruz. Ayrıca bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşma kapsamında yürütülecek çalışmalarla bölgemizin kalkınmasına da katkı sunmayı hedefliyoruz. İnanıyorum ki kısa sürede Bartın Üniversitesi çok daha iyi yerlerde olacak, potansiyelini kullanarak başta bölgesi olmak üzere ülkemize ciddi katma değerler sunacaktır. Her günün bir öncekinden daha iyi olması için durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Bu doğrultuda kurumsal kimliğimiz ile birlikte geleceğimize değer katan tüm bileşenlerimizi tebrik ediyor, birlikte devam ettiğimiz bu yolda daha iyiye yine birlikte ulaşacağımıza yürekten inanıyorum” dedi. 
  • Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ‘Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nda dünya yaşamının sürdürülebilmesi için temel bir gereklilik olarak ağacın ve ormanların öneminin vurgulandığı etkinlik yoğun ilgi gördü.

  • Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri SOSYALFEST' e katıldı.

  • Fakültemiz 2023-2024 Yılı Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

  • BARÜ üniversite-sanayi iş birliğine bir yenisini daha ekledi

  • BARÜ’nün projesiyle kozalaklar katma değeri yüksek ürünlere dönüşecek

  • 2024 yılının ilk Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

  • Öğrencilere Yönelik Etkinlik Düzenlendi.

  • Başsağlığı

  • Fakültemiz Orman Mühendisliği Bölümü Dendrometri ve Orman Amenajmanı Esasları dersleri kapsamında arazi uygulamaları gerçekleştirildi.

  • Fakültemiz Öğrencilerinin TÜBİTAK 2209 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Başarısı Teşekkür Belgeleri ile Kutlandı.