image/svg+xml
image/svg+xml

Orman Genel Müdürü Karacabey, Fakültemiz Dekanı'nı ziyaret etti

Tarım ve Orman Bakanlığı, Orman Genel Müdürü (OGM) Bekir Karacabey, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ile birlikte Orman Fakültesi Dekanı olarak atanan Prof. Dr. Birsen DURKAYA’yı makamında ziyaret ederek, yeni görevini kutladılar ve başarı dileklerinde bulundular.

Dekanlık makamında gerçekleştirilen ziyarette, OGM İşletme ve Pazarlama Daire Başkanı Ahmet Aydın, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Bartın Orman Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şahin PALTA ile Bartın Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Durkaya da yer aldı.

 Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, OGM İşletme ve Pazarlama Daire Başkanı Ahmet Aydın ve Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu ile Dekanlık makamında yapılan görüşmede, Orman Fakültesi ile Orman Genel Müdürlüğü ve Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü arasında yapılabilecek projeler hakkında fikir alış verişi yapıldı.
Rektör Uzun, Bartın Orman Fakültesinin bilimsel çalışmalarıyla ormancılık alanında etkin ve kararlı politikalar üretilmesine destek olduğunun altını çizerek “Türkiye ekonomisi ve sosyal yapısında en önemli sektörlerinden biri de ormancılık olmuştur. Ekonomimize önemli katkılar sağlayan bu sektör stratejik öneme de sahiptir. Bu doğrultuda Bartın Orman Fakültemiz iç ve dış paydaşlarının da desteğiyle önemli bilimsel çalışmalar yapmakta ve ‘Üreten Üniversite’ misyonumuza yakaladığı ivme ile katkılar sunmaktadır” diye konuştu.
Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey’e ziyaretleri için teşekkür eden Dekan Prof. Dr. Birsen DURKAYA, OGM ile Orman Fakültesi arasında yapılabilecek yeni iş birliği çalışmalarının oldukça önemli olduğunu vurguladı.

Orman Genel Müdürü Karacabey ise yakın ilgilerinden dolayı Dekan Durkaya’ya teşekkür ederek “Orman Fakültesi ile ortak yapılacak projelerde her türlü desteği vermeye hazırız” ifadelerini kullandı.
  • 15 Temmuz Şehitleri İlkokulu Öğrencileri Fakültemizi Ziyaret Etti.

  • Bartın Orman Fakültesi Programları İçin Akreditasyon Saha Ziyaretleri Tamamlandı.

  • Bartın Orman Fakültesi Öğrencileri 2209 TÜBİTAK Öğrenci Projelerinde Birinci Oldu.

  • Prof. Dr. Deniz AYDEMİR TÜBİTAK TOVAG Yürütme Kurulu Üyesi Olarak Atandı

  • Bartın Orman Fakültesi ve Sağlık Bilimleri iş birliğinde AFAD - Afet Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.

  • Doç. Dr. Mertol Ertuğrul, COST Programına Çalışma Grubu Üyesi Olarak Atandı.

  • Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ‘Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nda dünya yaşamının sürdürülebilmesi için temel bir gereklilik olarak ağacın ve ormanların öneminin vurgulandığı etkinlik yoğun ilgi gördü.

  • Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri SOSYALFEST' e katıldı.

  • Fakültemiz 2023-2024 Yılı Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

  • BARÜ üniversite-sanayi iş birliğine bir yenisini daha ekledi