image/svg+xml
image/svg+xml

Fakültemiz 3. Orman Oyunları Olimpiyatında Birinci!

Fakültemiz öğrencileri Bolu’da gerçekleştirilen 3. Orman Oyunları Olimpiyatında birincilik kupasını kaldırdı.

Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) tarafından bu yıl üçüncüsü Bolu’nun Yumrukaya Köyünde düzenlenen “Orman Oyunları Olimpiyatı” tamamlandı. Doğa sevgisini ve orman bilincini artırmayı hedefleyen yarışmalara 11 orman fakültesinden 110 öğrenci katıldı. Tomruk yuvarlama, bitki tanıma, istif yapma, yaş halkası sayma ve tomruk kesme gibi oyunların oynandığı organizasyonda heyecanlı anlar yaşandı. Yarışmalar sonucu birinciliği Fakültemiz, ikinciliği Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi ve üçüncülüğü ise Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi kazandı.

Yarışmaya Fakültemizi temsilen Dr. Öğr. Üyesi Hikmet Batuhan Günşen ile birlikte Zeynep Yaren Öz, Feyza Furuncu, Recep Tayyip İncebacak, Ayşe Saliha Şahin, Evrim Doğan, Zekeriya Yavaşcı, Muhammet Kaya, Eren Savaş, Ümit Akman ve Sena Bilgin katıldı.

Emeği geçenlere teşekkür eden Dekanımız Prof. Dr. Birsen Durkaya, “Sürdürdüğümüz çalışmalarımızla başta öğrencilerimiz olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerini kapsayan bir stratejiyle ilerliyoruz. Fakülte olarak orman ve orman kaynaklarını sürdürülebilir bir şekilde yarınlara aktararak doğaya yakın bir anlayış geliştirmek için öncü çalışmalar yapıyoruz. Eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal sorumluluk alanlarında gayretlerimiz artarak devam edecek. Bu düşüncelerle Öğr. Üyesi Hikmet Batuhan Günşen ile birlikte tüm öğrencilerimizi kutluyorum. Her zaman yanımızda olarak bizlere destek veren Rektörümüz Prof. Dr. Sayın Orhan Uzun’a ise teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Ekosistem bütünlüğü içinde sürdürülebilir ve topluma çok yönlü faydalar sağlayacak her çabanın önemli olduğuna değinen Rektörümüz Prof. Dr. Orhan Uzun ise “Üniversite olarak bulunduğumuz yerden başlayarak ortak geleceğimize değer katma hedefindeyiz. Bu hedefimize tüm bileşenlerimizle birlikte katkı sunuyor, her geçen dönem daha iyiye ulaşma yönünde yeni adımlar atıyoruz. Bu düşüncelerle Bartın Orman Fakültesi öğrencilerimizi başarıları dolayısıyla tebrik ediyorum. Göstermiş olduğu gayretlerden dolayı Dekanımız Prof. Dr. Birsen Durkaya ile öğrencilerimize destekleri için Dr. Öğr. Üyesi Hikmet Batuhan Günşen’e teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

  • Fakültemizin 2. Danışma Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi.

  • Genel Sekreter Yardımcısı Refik ÜNVER'e Hayırlı Olsun Ziyareti

  • Fakültemizde Görev Devir Teslim Töreni

  • MÜDEK (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) Belgeleri Takdim Edildi.

  • Fakültemiz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Tarafından Hazırlanan Tercih Rehberinde Üst Sıralarda Yer Aldı.

  • Fakültemiz 3. Orman Oyunları Olimpiyatında Birinci!

  • Bartın Orman Fakültesi Programları MÜDEK’e akredite olmayı başardı.

  • Akıllı Lojistik ve Bütünleşik Bölge Uygulamaları Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı.

  • Orman Fakültesi, Bartın Budakdüzü İlkokulundan minik ziyaretçilerini ağırladı.

  • Ukrayna Ulusal Ormancılık Üniversitesi Orman Makineleri Departmanı Akademisyenlerinden Fakültemize Ziyaret