Prof. Dr. Erdoğan ATMIŞ XV. Dünya Ormancılık Kongresine Katıldı.

1926’dan beri Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) tarafından her altı yılda bir düzenlenen Dünya Ormancılık Kongresi’nin 15.’si 2-6 Mayıs 2022 tarihleri arasında Güney Kore’nin başkenti Seul’de yapıldı. “Ormanlarla Yeşil, Sağlıklı ve Dayanıklı Bir Gelecek İnşası” temasıyla yapılan kongreye 146 ülkeden 15 bin kişi katıldı.

Bartın Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Erdoğan Atmış, kongreye konuşmacı olarak davet edilen 327 kişi arasında, Türkiye’yi temsil eden tek akademisyen oldu. Prof. Dr. Erdoğan Atmiş, “Sosyal Uyum için Ormanlar” başlığını taşıyan toplantıda; Dr. Öğretim Üyesi H. Batuhan Günşen ve Yıldıray Lise ile birlikte Türkiye’deki kırsal kadın kooperatiflerini inceleyerek hazırlamış oldukları “Gender Differentiation in Rural Development and Cooperatives of Turkey: Women's Empowerment from Production to Organization (Türkiye’de Kırsal Kalkınma ve Kooperatifleşmede Cinsiyet Farklılaşması: Üretimden Örgütlenmeye Kadının Gücü)” adlı bildiriyi sundu.

Bu kongre Prof. Dr. Erdoğan Atmış’ın bildiri sunmak üzere katıldığı dördüncü FAO Dünya Ormancılık Kongresi oldu. Prof. Atmış, daha önce 1997 yılında Antalya/Türkiye, 2009 yılında Buenos Aires/Arjantin ve 2015 yılında Durban/Güney Afrika’da yapılan dünya ormancılık kongrelerine bildiri sunmak üzere davet edilmiş ve orman toplum ilişkileri, kırsal kalkınma ve kooperatifler ile kent ormancılığı hakkında hazırlamış olduğu bildirileri sunmuştu.

• Öğrencilere Yönelik Etkinlik Düzenlendi.

• Başsağlığı

• Fakültemiz Orman Mühendisliği Bölümü Dendrometri ve Orman Amenajmanı Esasları dersleri kapsamında arazi uygulamaları gerçekleştirildi.

• Fakültemiz Öğrencilerinin TÜBİTAK 2209 Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Başarısı Teşekkür Belgeleri ile Kutlandı.