Uluslararası Bilimsel Dergilerde Makale Yazma ve Yayınlama Teknikleri Hakkında Sunum Yapıldı

Fakültemiz tarafından 08 Kasım 2022 tarihinde saat 11:00 de Ağdacı Yerleşkesi Konferans Salonunda Michigan State Üniversitesi’nde görev yapan ve Elsevier Forest Policy and Economics dergisi baş editörlerinden Prof. Dr. Runsheng YIN tarafından "Uluslararası Bilimsel Dergilerde Makale Yazma ve Yayınlama Teknikleri" konulu sunum yapılmıştır. Yoğun ilgi gören seminerde Prof. Dr. Yin, makale yazma ve yayınlanma konusunda bilgiler vererek makalede ilk bakışta nelerin dikkat çektiğini ve üzerinde durulması gereken noktaları anlattı.

Prof. Dr. Yin, makalelerde başlık ve özet kısmının editörler için oldukça önemli olduğunu da kaydederek literatür araştırması, kelime seçimi, hipotez, materyal ve metot başta olmak üzere bir çok konu üzerinde değerlendirmelerde bulundu. Yayınlanmış bir makale üzerinden analizlerin de yapıldığı seminer, soru ve cevapların alınmasının ardından son buldu.

Sunum sonunda Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Birsen DURKAYA “Etkili yayın yazma tekniklerinin anlatıldığı sunum, özellikle lisansüstü öğrenciler ile akademik personelin uluslararası makale yazma konusunda vizyonunu genişletmiştir. Sunum için davetimizi kabul eden Prof.Dr. YIN’e teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca yapmış olduğumuz etkinliği dinlemek üzere teşrif eden Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Orhan UZUN’a vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ederim.” dedi.

Dekan DURKAYA Etkinliğin sonunda kıymetli sunumlarından dolayı Prof. Dr. YIN’e katılım belgesi takdim etti.