image/svg+xml
image/svg+xml

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu’na İade-i Ziyaret Yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, Bartın Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Birsen Durkaya, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Şahin Palta ile Orman Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ali Durkaya, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu’na iade-i ziyarette bulundu. Üniversitemizde orman kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi ve katma değeri yüksek ürünlerin elde edilmesi yönünde yapılan bilimsel çalışmaların anlatıldığı ziyarette, Bartın Orman Fakültesi ve Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü arasında yapılacak protokol ve ortak çalışmalar görüşüldü.

Gerçekleştirilen ziyaretin önemine değinen Rektör Uzun, “‘Üreten Üniversite’ anlayışıyla sürdürdüğümüz yolculuğumuzda sadece iç paydaşlarımız değil dış paydaşlarımızın da görüşlerini önemsiyor, olası iş birlikteliklerinin geliştirilmesi yönünde adımlar atıyoruz. Bu doğrultuda ormancılık alanında etkin ve kararlı politikalar üretilmesine destek olan Bartın Orman Fakültemiz çalışmalarıyla öne çıkmaktadır. Hedefimiz; Yükseköğretim Kurulumuz (YÖK) ile Tarım ve Orman Bakanlığımız arasında imzalanan, Bakanlık ile yükseköğretim kurumlarının sorumluluk alanlarındaki ‘altyapı, personel, eğitim, Ar-Ge, etkinlik, öğrenci/çiftçi eğitimi ve tarımsal yayım hizmetleri’ gibi konular başta olmak üzere birçok noktada çalışmalara devam etmektir. Bu düşüncelerle sürece olan destekleri için Orman Genel Müdürü Sayın Bekir Karacabey’e, yakın ilgileri için Zonguldak Orman Bölge Müdürü Sayın Faruk Bayraktaroğlu’na ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Dekan Durkaya “Bartın Orman Fakültesi olarak Bütünleşik Bölgesel Kalkınmaya Yönelik yapacağımız tüm çalışmalarımızda Kamu-Üniversite işbirliğini oldukça önemsiyoruz. Bu bağlamda Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ile protokol yapacağız. Alanında yetkin akademik kadromuz ile yapacağımız Ar-Ge projelerinde bölgesel kalkınmaya ve uygulamaya yönelik araştırmalara öncelik vereceğiz. “Üreten Fakülte” anlayışı ile yolumuza devam ediyoruz. Yakın ilgileri ve misafirperverliği için Zonguldak Orman Bölge Müdürü Sayın Faruk Bayraktaroğlu’na teşekkür ediyorum.” dedi.

Ziyaretlerinden dolayı Rektör Uzun ve Dekan Durkaya’ya teşekkür eden Zonguldak Orman Bölge Müdürü Bayraktaroğlu “Kamu-Üniversite işbirliğini oldukça önemsiyoruz. Bilim ile uygulamanın iç içe olması gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda Bartın Orman Fakültesi ile protokol yapacağız. Bartın Orman Fakültesi ile yapacağımız çalışmalara elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız.” dedi.
  • Prof. Dr. Deniz AYDEMİR TÜBİTAK TOVAG Yürütme Kurulu Üyesi Olarak Atandı

  • Bartın Orman Fakültesi ve Sağlık Bilimleri iş birliğinde AFAD - Afet Farkındalık Eğitimi gerçekleştirildi.

  • Doç. Dr. Mertol Ertuğrul, COST Programına Çalışma Grubu Üyesi Olarak Atandı.

  • Bartın Orman Fakültesi öğrencilerinin proje başarısı

  • Bartın Üniversitesinde (BARÜ) ‘Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası’nda dünya yaşamının sürdürülebilmesi için temel bir gereklilik olarak ağacın ve ormanların öneminin vurgulandığı etkinlik yoğun ilgi gördü.

  • Fakültemiz öğretim elemanları ve öğrencileri SOSYALFEST' e katıldı.

  • Fakültemiz 2023-2024 Yılı Akademik Kurul Toplantısı yapıldı.

  • BARÜ üniversite-sanayi iş birliğine bir yenisini daha ekledi

  • BARÜ’nün projesiyle kozalaklar katma değeri yüksek ürünlere dönüşecek

  • 2024 yılının ilk Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı